اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
هیدروکسی کلرو کوئین (Hydroxychloroquine)
داروی کلروکین و هیدروکسی کلروکین از یک خانواده می باشند. این داروها جزو داروهای تعدیل کننده سیر بیماری می باشد. هیدروکسی کلروکین به شکل قرص های ۲۰۰ میلی گرمی است که بصورت ۲ عدد و کلروکین بصورت قرص های ۱۵۰ میلی گرمی است که مصرف آن بصورت روزی یک عدد می باشد. همچنین میزان مصرف آن با توجه به نظر پزشک متخصص قابل تغییر است. در ابتدا کلروکین و هیدروکسی کلروکین به عنوان داروهای ضد مالاریا تجویز می شدند، ولی در درمان بعضی بیماری های روماتیسمی از جمله آرتریت روماتوئید نیز مؤثرند. این داروها فقط علائم بیماری را ازبین نمی برند بلکه بر روی سیر بیماری نیز تاثیر دارند.این دارو ها سبب کاهش التهاب، درد و خشکی مفاصل میشوند.
قرص کلروکین را بایستی همراه یا بعد از غذا مصرف کنید و به طور متوسط ۲ تا ۳ ماه طول میکشد تا اثرات دارو ظاهر شود.
کلروکین یکی از با سابقه ترین و بیخطرترین داروهایی است که در درمان آرتریت رومائید بکار میرود. اگر چه برخی بیماران از اختلال هضم غذا، سردرد یا جوشهای پوستی یا کهیر شکایت میکنند. یکی از عوارض احتمالی کلروکین و یا هیدروکسی کلروکین عوارض چشمی است که پس از مصرف طولانی مدت ممکن است رخ دهد که ناشی ازرسوب دارو برروی قرنیهاست. این عارضه باکاهش و یا قطع دارو کاملابرطرف میشود. در موقع مصرف دارو علائمی مانند تاری دید وحساس شدن به نو ررابه پزشک گزارش دهیدتا معاینات لازم را از چشم شما بعمل آورد. دربیمارانی اتفاق می افتدکه مقادیر بیشتر دارو را برای مدت طولانی مصرف می کنند و یا بیماری های زمینه ای مانند بیماری کلیوی یا کبدی دارند، معاینات قسمت عقب چشم یعنی شبکیه لازم است. عوارض نادر دیگر شامل نازک شدن مو،زنگ زدن گوشها، سفیدشدن پوست ومو وضعف عضلانی می باشد.در زمان مصرف دارو از تماس با نور آفتاب پرهیز شود. آیا مصرف روزانه کلروکین و هیدروکسی کلروکین در بیماری که عوارض پوستی و چشمی در وی ظاهر شده است باید ادامه یابد؟ خیر. پس از خاموشی بیماری و یا شروع عوارض جانبی احتمالی، می توان بر حسب شرایط بیمار و عوارض دارو، دوز دارو را به یک روز در میان و حتی هفته ای یک بار تقلیل داد (این دارو نیمه عمر ۶۱ روزه در بدن انسان دارد). آیا کنترل دوره ای این دارو از نظر عارضه چشمی توصیه می شود؟ ایجاد عارضه چشمی ناشی از این دارو بعلت دوز تجمیعی بالای دارو و نیز در در سنین بالا بیشتر است.لذا ضروری است بیمار تحت با کلرکین حداقل هر شش ماه و نیز در بیمار تحت درمان با هیدروکلرکین هر یکسال یکبار تحت بررسی و نیز معاینه قرار گیرد.
برای کم کردن احتمال ایجاد عوارض جانبی، مقدار دارو نباید از حد معینی در روز بیشتر مصرف شود ( معمولاً یک قرص در روز). پزشک شما در دوره های زمانی معاینه لازم بالینی و آزمایش ها را انجام خواهد داد.
مصرف همزمان داروهای ضد التهاب باید ادامه یابد. اغلب داروها را نیز میتوان همزمان استفاده کرد. در صورتیکه تحت درمان با داروی سایمتیدین هستید پزشک خود را آگاه کنید.