اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
کلومیفن سیترات (Clomifene Citrate)
كلوميفن براي درمان ناباروري ناشي از كاهش يا فقدان تخمك گذاري در زنان و نيز ناباروري مرداني كه توليد اسپرم در آنها كافي نيست ، به كار برده مي شود. اين تركيب همچنين در درمان بي كفايتي عملكرد جسم زرد و نيز تشخيص نارسايي محور هيپوتالاميك-هيپوفيز- غده فوق كليه مفيد مي باشد. به منظور ارزيابي عمل تخمدانها در تخمك گذاري نيز استفاده شده است.
مهم ترين عوارض عبارتند از: تشكيل كيست تخمدان، بزرگ شدن بيش از حد تخمدان، بزرگ شدن بافت فيبروئيد رحم، گرگرفتگي، احساس ناراحتي در پستان و اختلال ديد.
1. دارو باید به میزان مناسب و در ساعت مشخصی از روز مصرف شود. 2. در صورت فراموش کردن یک وعده مصرف دارو، بهتر است بلافاصله پس از به خاطر آوردن مصرف شود. در صورتی که در زمان مصرف بعدی، بیمار عدم مصرف دارو را به خاطر آورد، در نوبت بعدی، باید دارو به میزان دو برابر استفاده شود. در صورت فراموش کردن بیش از یک بار، به پزشک مراجعه شود.
این دارو در مبتلایان به نارسایی عملکرد کبد، افسردگی، وجود کیست های تخمدانی غیر از سندرم پلی کیستیک تخمدان و ترومبوفیلبیت نباید مصرف شود.
دردرمان ناباروري در زنان، دارو به ميزانmg/day50 و به مدت 5 روز، تجويز مي شود. مصرف دارو بايد از روز پنجم قاعدگي شروع شود. در صورت عدم بروز حاملگي، مي توان دوره درمان را در 4-3 دوره بعد تكرار نمود كه در آن صورت مقدار تجويز را مي توان به mg/day 100-75 و به مدت 5 روز افزايش داد. در زنان حساس به كلوميفن و يا مبتلايان به سندرم پلي كيستيك تخمدان، بايستي مقادير كمتر تجويز شوند.
Tablet:50mg