اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
سیتارابین (Cytarabine)
سيتارابين در درمان لوسمي لنفوسيتيک حاد،لوسمي ميلوسيتيک حاد، لوسمي ميلوژنوس حاد، لوسمي ميلوسيتيک مزمن، لنفوم حاد غير هوچکيني در کودکان، اريترولوسمي و لنفوم هوچکيني بکار مي رود.
در مقايسه با تزريق وريدي، عوارض جانبي سيتارابين به جز تهوع و استفراغ در صورت انفوزيون وريدي افزايش مي يابند. عوارض شايع شامل تب، لرز و يا گلو درد ناشي از کمبود گويچه هاي سفيد و عفونت است. همچنين خونريزي و کبودي غير عادي ناشي از کمي پلاکت ها است.
1- شروع درمان با سيتارابين بايد در بيمارستان و تحت نظر پزشک متخصص انجام گيرد. 2- مقدار مصرف بيشتر سيتارابين و تزريق سريع وريدي به جاي دفعات بيشتر و زمان آهسته تر تزريق، استفراغ و تهوع بيشتري ايجاد مي کند اما عوارض خوني آن کمتر است. 3- مصرف زياد مايعات از تجمع اسيداوريک در کليه جلوگيري مي کند.
در صورت مصرف همزمان با آلوپورينول و کلشي سين نياز به تنظيم مقدار مصرف دارو مي باشد.
در درمان لوسمي ميلوسيتيک حاد و اريترولوسمي، به عنوان مقدار مصرف اوليه mg/kg/day 3 از راه وريدي ( به صورت انفوزيون پيوسته طي 24 ساعت يا در مقادير منقسم به صورت تزريق سريع وريدي) به مدت 10-5 روز و به عنوان مقدار نگهدارنده mg/kg1 از طريق زير جلدي 2-1 بار در هفته تزريق مي شود. در درمان لوسمي مننژي mg/m² 75- 5 از اشکال قابل تزريق داخل نخاع دارو، در فواصل متفاوت از يک بار در روز به مدت 4 روز تا هر چهار روز يک بار داخل نخاع تزريق مي شود. اغلب mg/m²30 هر چهار روز يک بار، تا جايي که آزمايشات مايع مغزي – نخاعي طبيعي شوند، مصرف مي شود. پس از آن يک مقدار مصرف اضافي نيز تجويز مي گردد.
Injection : 100mg Injection :1g