اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

پامیدرونات (Pamidronic Acid)

توضیحاتتوضیحات:

پاميدرونات يک آمينوبيس فسفونات با خصوصيات عمومي مشابه با ديگر بيس فسفونات ها مي باشد و باز جذب استخواني را مهار مي کند اما به نظر مي رسد نسبت به دوزهاي قابل مقايسه اتيدورنات اثر کمتري بر مينراليزاسيون استخواني داشته باشد. از دي سديم پاميدورانت به عنوان درمان کمکي در هيپرکلسمي شديد مخصوصاً هنگامي که با بدخيمي مرتبط باشد استفاده مي کنند هم چنين در درمان ضايعات استئوليتيک و درد استخواني در مالتيپل ميلوما يا متاستازهاي استخواني ناشي از سرطان سينه کاربرد دارد. ممکن است از آن در اختلالات استخواني همراه با باز جذب گسترده استخواني همانند آنچه در بيماري پاژه استخوان ديده ميشود استفاده کرد. نحوه تجويز آن به صورت انفوزيون آهسته مي باشد. توليدکنندگان انگليسي توصيه مي کنند که انفوزيون با سرعت کمتر از mg/hour 60 (ميلي گرم در ساعت) با غلظت حداکثر 60 ميلي گرم در 250 ميلي ليتر کلريد سديم 9/0% صورت گيرد و در مورد بيماران مبتلا به اختلالات کليوي سرعت انفوزيون نبايد از 20 ميلي گرم در ساعت تجاوز کند. در امريکا سرعت و غلظت انفوزيون بستگي به انديکاسيون هاي مختلف دارد.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

همانند آنچه در مورد بيس فسفونات ها گفته شد. تب وعلايم شبيه آنفلوانزا (گاهي همراه با خستگي، کسالت و عصبانيت) در طي درمان با دي سديم پاميدرونات شايع است ولي به طور عمومي به صورت خودبخود بهبود مي يابند. واکنش هاي شديد موضعي و ترومبوفلبيت بعد از تجويز به صورت تزريق بولوس مشاهده مي شود. آثار جانبي نادر در سيستم عصبي مرکزي شامل اضطراب، گيجي، سرگيجه و خواب آلودگي مي باشند. در تعداد کمي از بيماران تشنج ديده شده است. علاوه بر هيپوکلسمي و هيپوفسفاتمي (که شايع هستند) هيپومنيزيمي و ندرتاً هيپرناترمي و هيپرکالمي يا هيپوکالمي رخ داده اند. کاهش و افزايش فشار خون گزارش شده است. در بيماراني که مبتلا به بيماري هاي قلبي هستند، پاميدورانت مي بايست با احتياط مصرف شود چرا که اين بيماران مستعد افزايش بار مايع هستند و هم چنين بايد احتياطات لازم درآنهايي که تحت عمل جراحي تيروئيد قرار گرفته اند اعمال شود چرا که ريسک هيپوکلسمي در آنها زياد است. در حين درمان مي بايست الکتروليت هاي سرم، کلسيم و فسفات مانيتور گردند. در صورت بروز خواب آلودگي و سرگيجه بايد به بيمار آگاهي داد که از رانندگي کردن و کارهاي ماشيني بپرهيزد. پاميدرونات را نبايد به صورت تزريق بولوس تجويز کرد. همانند آنچه در مورد بيس فسفونات ها به طور کلي گفته شد.