اطلاعات جامع داروها و بیماریها
در این بخش میتوانید اطلاعات کامل و بهروز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آنها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماریهای مختلف، علائم، روشهای درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.
تریامسینولون استوناید موضعی (Triamcinolone(Topical))
تريامسينولون براي درمان علامتي اختلالات شديد التهابي پوست از قبيل اگزماهايي كه به ساير كورتيكواستروئيدهاي ضعيفتر پاسخ نميدهند و پسوريازيس به كار ميرود.
به دليل كم بودن متابوليسم تريامسينولون در پوست، امكان جذب سيستميك آن بالا بوده و عوارضي نظير سندرم كوشينگ، افزايش قند خون،وجود قند در ادرار و در دراز مدت تضعيف محور هيپوتالاموس-هيپوفيز-فوق كليه محتمل ميباشد. بروز عوارض جانبي موضعي مانند تشديد عفونتهاي درمان نشده، نازك شدن پوست، درماتيت تماسي، اختلالات التهابي در ناحيه صورت به ويژه در خانمها و آكنه در محل كاربرد فرآورده نيز گزارش شده است.
1- از مصرف خودسرانه اين دارو خودداري شود. 2- از به كار بردن پوشش و يا پانسمان روي ناحيه تحت درمان با تريامسينولون خودداري شود. 3- از تماس دارو با چشمها اجتناب گردد. 4- در صورتي كه بعد از دو هفته عارضهاي كه براي آن تريامسينولون تجويز شده، بهبود پيدا نكرد و يا بدتر شد، بايد به پزشك مراجعه شود. 5- قبل از شيردهي از استفاده اين دارو روي بافت پستان خودداري شود.
در شیرخواران کمتر از یک سال، پلاکهای منتشر و گسترده پسوریازیس، عفونتهای باکتریایی، قارچی ویا ضایعات ویروسی پوستی و درمان نشده،روزاسه و درماتیتهای اطراف دهان، برای درمان آکنه و در صورت بروز آلرژی به کورتیکوستروئیدها نباید مصرف شود.
بزرگسالان: از كرم يا پماد 1/0% 1 تا 2 بار در روز و دركودكان تنها يك بار در روز استفاده ميشود.
Topical Cream: 0.1% Topical Ointment: 0.1%