اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

تریامسینولون استوناید موضعی (Triamcinolone(Topical))

توضیحاتتوضیحات:

تريامسينولون براي درمان علامتي اختلالات شديد التهابي پوست از قبيل اگزماهايي كه به ساير كورتيكواستروئيدهاي ضعيف‌تر پاسخ نمي‌دهند و پسوريازيس به كار مي‌رود.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

به دليل كم بودن متابوليسم تريامسينولون در پوست، امكان جذب سيستميك آن بالا بوده و عوارضي نظير سندرم كوشينگ، افزايش قند خون،وجود قند در ادرار و در دراز مدت تضعيف محور هيپوتالاموس-هيپوفيز-فوق كليه محتمل مي‌باشد. بروز عوارض جانبي موضعي مانند تشديد عفونت‌هاي درمان نشده، نازك شدن پوست، درماتيت تماسي، اختلالات التهابي در ناحيه صورت به ويژه در خانم‌ها و آكنه در محل كاربرد فرآورده نيز گزارش شده است.

نکاتنکات:

1- از مصرف خودسرانه اين دارو خودداري شود. 2- از به كار بردن پوشش و يا پانسمان روي ناحيه تحت درمان با تريامسينولون خودداري شود. 3- از تماس دارو با چشم‌ها اجتناب گردد. 4- در صورتي كه بعد از دو هفته عارضه‌اي كه براي آن تريامسينولون تجويز شده، بهبود پيدا نكرد و يا بدتر شد، بايد به پزشك مراجعه شود. 5- قبل از شيردهي از استفاده اين دارو روي بافت پستان خودداري شود.

ممنوعیت‌هاممنوعیت‌ها:

در شیرخواران کمتر از یک سال، پلاک‌های منتشر و گسترده پسوریازیس، عفونت‌های باکتریایی، قارچی ویا ضایعات ویروسی پوستی و درمان نشده،روزاسه و درماتیت‌های اطراف دهان، برای درمان آکنه و در صورت بروز آلرژی به کورتیکوستروئیدها نباید مصرف شود.

دوزینگدوزینگ:

بزرگسالان: از كرم يا پماد 1/0% 1 تا 2 بار در روز و دركودكان تنها يك بار در روز استفاده مي‌شود.

نوع دارونوع دارو:

Topical Cream: 0.1% Topical Ointment: 0.1%