اطلاعات جامع داروها و بیماری‌ها

 

در این بخش می‌توانید اطلاعات کامل و به‌روز درباره داروها، کاربردها، عوارض جانبی و نحوه مصرف آن‌ها را پیدا کنید. همچنین، مطالب علمی و معتبر درباره بیماری‌های مختلف، علائم، روش‌های درمان و پیشگیری در دسترس شما قرار دارد. هدف ما ارائه اطلاعات دقیق و کاربردی است تا شما بتوانید بهترین تصمیمات را برای سلامتی خود بگیرید.

زانامیویر (Zanamivir)

توضیحاتتوضیحات:

زاناميوير، آنزيم سطحي ويروس به نام نورامينيداز(سياليداز) را مهار مي کند که اين آنزيم جهت آزادسازي ذرات جديد تشکيل شده ويروسي از سلول عفوني لازم است و مي تواند دسترسي ويروس به سلول را از ميان مخاط تسهيل کند. زناميوير عليه آنفولانزاي B , A فعال است.

عارضه‌های جانبیعارضه‌های جانبی:

فرم استنشاقي آن به خوبي تحمل مي شود. ندرتاً برونکواسپاسم حاد و يا کاهش در عملکرد تنفسي گزارش شده است مخصوصاً در بيماراني که داراي سابقه بيماري تنفسي هستند و بسيار نادر در افرادي که فاقد اين نوع سابقه هستند. ديگر عوارض جانبي عبارتند از: علائم دوبيني، سردرد، علائم گوارشي، سرفه و برونشيت اما افتراق آنها از علائم آنفولانزا مشکل مي باشد. هم چنين گزارش هاي نادري از واکنش هاي افزايش حساسيت شامل ادم اوروفارنژيال و راش هاي شديد پوستي موجود مي باشد. پيشگيري ها: در بيماران مبتلا به بيماريهاي مزمن تنفسي مصرف آن بايد با احتياط صورت گيرد چرا که ريسک برونکواسپاسم در آن ها بالا است. براي بيماران مبتلا به آسم يا COPD در حين درمان بايد يک برونکوديلاتور با عملکرد سريع در دسترس باشد.

دوزینگدوزینگ:

زناميوير يک مهارکننده نورامينيداز است که در درمان آنفولانزاي B , A کاربرد دارد. به طريق استنشاقي و با دوز 10 ميلي گرم، 2 بار در روز به مدت 5 روز تجويز مي شود و شروع مصرف آن در اولين فرصت (طي 48 ساعت) بعد از ظهور علائم مي باشد. کاربرد آن جهت پروفيلاکسي آنفولانزا تحت بررسي است.